Μια τυπική ελληνική συνταγή! Παραλείπουμε απλά να προσθέσουμε επιπλέον λιπαρά μειώνοντας την ποσότητα του ελαιόλαδου.
2 κομμάτια κοτόπουλο
2 μικρά λεμόνια
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 ποτηριού λευκό ξηρό κρασί
1 κγ μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στίβουμε το χυμό από τα λεμόνια.
- Με τις λεμονόκουπες τρίβουμε το κοτόπουλο, αφού τις αλατίσουμε πρώτα.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά.
- Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι.
- Ρίχνουμε το μισό χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μείνει λίγο μόνο ζουμάκι.
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το αφήνουμε άλλα 1-2 λεπτά στη φωτιά και σερβίρουμε.
~ 230 θερμίδες, 6 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου