Τηγανιτό αυγό σε ψωμάκι!! Δώστε στο αυγό σας ότι σχήμα θέλετε.. Καρδούλα για πιο ρομαντικά πρωινά!
ΥΛΙΚΑ (1 άτομο)
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (1 άτομο)
1 φέτα ψωμί τοστ (ολικής)
1 κ.γ βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Με ένα κουπ πατ κόβουμε ακριβώς στη μέση του ψωμιού μια καρδιά, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Αν δεν έχετε κουπ πατ κόψετε απλά στο περίπου με ένα μυτερό μαχαίρι.
2. Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
3. Βάζουμε στο τηγάνι μας το ψωμί (και το μικρό κομματάκι καρδιάς που αφαιρέσαμε).
4. Σε μια κούπα σπάμε προσεκτικά το αυγό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην τρυπούλα του ψωμιού.
5. Σκεπάζουμε το τηγάνι ώστε να ψηθεί ευκολότερα το αυγό.
6. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για μισό λεπτό σκεπασμένο.
7. Γυρίζουμε τα ψωμάκια προσεκτικά από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
8. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ξαναπροσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι!
180 θερμίδες, 11 υδατάνθρακες
Δείτε τη συνταγή και σε βίντεο πατώντας το play:
3 σχόλια:
Τέλειοο!!!Το έχω κάνει κι εγώ!!!Καλό βράδυ!!!
Καλό βράδυ Ελένη!! Γίνεται όντως πολύ ωραίο αν και φαίνεται υπερβολικά απλό! Εγώ πάντως έχω αγοράσει υλικά για να φτιάξω τη συνταγή που είδα σήμερα στη σελίδα σου.. φιλιάα
Πολύυυ καλό και δεν σπάει και το αυγό έτσι και φρυγανίζεται το ψωμάκι. μπράβο σου για τις ιδέες!
Δημοσίευση σχολίου