Share it!

Σάλτσα με λευκό κρασί για σολομό

Πολύ απλή σαλτσούλα που δίνει για υπέροχη, λεπτή γεύση στο ψάρι.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κ.σ βούτυρο ανάλατο
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι
σκόρδο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε και το κρασί μας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. 
  4. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου  7 λεπτά, ή μέχρι το υγρό να έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. 
  5. Προσθέτουμε λίγα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. 
  6. Σερβίρουμε πάνω από σολομό ψημένο στο φούρνο.


71 θερμίδες , 4 υδατάνθρακες 

Print Friendly and PDFPrint Friendly

5 σχόλια:

tanyadmin είπε...

Καλημέρα Ελένη....υπέροχη η σαλτσούλα σου....

Eleni είπε...

Καλημέρα Τάνια μου!! Ευχαριστώ πολύυ:)

ΕΛΕΝΗ είπε...

Ελένη μου πολύ ωραίο και πολύ ελαφρύ γεύμα!Η σαλτσούλα φανταστική!!!Φιλιά πολλά!!!

eleni είπε...

Πολύ μου αρέσει..μπράβο!!!
Καλό 3μερο Ελένη μου!!!

Eleni είπε...

Καλό τριήμερο κορίτσια!!:) Δυστυχώς εδώ οι Γερμανοί δεν έχουν καθαρά δευτέρα:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...