Μια από τις νοστιμότερες χειμωνιάτικες συνταγές!
ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
Ένα μικρό κοτόπουλο
2-3 κλωναράκια σέλινο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
αλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα
3-4 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε
8 κ.σ αλεύρι
3 κ.σ βούτυρο
1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1 αυγό
για το ρύζι
3 φλ. ρύζι κίτρινο
6 φλ. ζωμός
1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά σε μπόλικο νερό για περίπου 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό ώστε το κοτόπουλο να είναι συνεχώς καλυμμένο.
- Βγάζουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε σε ένα μπολ για το σερβίρισμα.
- Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε για λίγο το ρύζι μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
- Για τη σάλτσα μας λιώνουμε σε άλλη κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας.
- Όταν πάρει ένα χρυσό χρώμα προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε λίγο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το αυγό στη σάλτσα και βράζουμε για ακόμα 2 λεπτάκια.
- Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα μεσαίο δαχτυλίδι που φορμάρουμε τα κέικ.
- Στον πάτο ρίχνουμε το μισό ρύζι, πάνω κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο, ρίχνουμε 2-3 κ.σ σάλτσα, το υπόλοιπο ρύζι και περιχύνουμε πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
- Ανοίγουμε το δαχτυλίδι και στολίζουμε γύρω γύρω με τα λαχανικά.
- Μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια τα οποία θα βάλετε στον πάτο της πιατέλας!
437 θερμίδες ανά μερίδα
Η συνταγή είναι από το sintagespareas.gr με μερικές μικρές αλλαγές.
10 σχόλια:
Καλημέρα Ελένη μου!!!Καταπληκτικό πιάτο, μπράβο!!!Και σίγουρα πολύ νόστιμο....!Φιλιά πολλά!!!
Καλημέρα!!!Μου άνοιξες την όρεξη!!!!!!!!!!!!!!Τέλειο φαίνεται!!!Καλή σου μέρα Ελένη μου!!!
Καλημέρα κορίτσια! Να περάσετε ωραία την τσικνοπέμπτη!!
(3 σχόλια από Ελένη εεε)
Καλημέρα και καλή τσικνοπέμπτη!!
Αυτή τη συνταγή δεν την έχω κάνει ποτέ και είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σε ευχαριστώ!!
Καλημέραααααααα...πωπωπωπω τι όμορφα πράγματα βλέπω.....γευστικότατα!!!!φιλιά πολλά!!!
Δεν εχω δοκιμασει ποτε, αλλα φαινεται πολυ νοστημο!
Καλη τσικνοπεμπτη!
Τέλεια η συνταγή σου Ελένη μου και το μπλογκ σου, καλως σε βρήκα! Ελπίζω να τα λέμε! Φιλιά πολλά!
Δεν το έχω μαγειρέψει ποτέ έτσι αλλά πρέπει να είναι νόστιμο!
Ξάνθη νομίζω αξίζω τώρα με τα κρύα αξίζει να την δοκιμάσεις! Καλή τσικνοπέμπτη!!
Τάνια μου σ΄ευχαριστώ για όλα τα καλά σου σχόλια! Φιλιά
Ελπινίκη μην νομίζεις και εγώ μέχρι φέτος δεν την είχα δοκιμάσει και μου άρεσε πολύ όταν την έφτιαξα!! Καλή τσικνοπέμπτη!
Έρη καλωσόρισες!! Εύχομαι και να τα λέμε! Σ' ευχαριστώ για σχόλιά σου:)
Βάσω μου δοκίμασέ την και περιμένω σχόλιο! Φιλιά
Καλημέρα Ελένη!
Ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο και ωστόσο πολύ απλό!
Πολύ όμορφη η παρουσίασή σου!
Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου