Η συνταγή αυτή είναι σίγουρα πλέον στη λίστα των αγαπημένων μου συνταγών!! Δοκιμάστε την και περιμένω σχόλια!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
350 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
1/2 πράσινη πιπεριά
3 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
1 φλ. μπιζέλια (κατεψυγμένα)
1 κ.γ θυμάρι
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ μουστάρδα Dijon
3/4 φλ. ζωμός βοδινού
2 κ.γ ελαιόλαδο
2 κ.γ κορνφλάουερ διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό
1 1/4 φλ. μακαρόνια πέννες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτά φιλετάκι.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κύκινο, την πάπρικα, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λαχανικά και προσθέτουμε τα φιλετάκια μας.
- Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε τα μπιζέλια, το θυμάρι, τη μουστάρδα και το ζωμό και σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 8 λεπτά.
- Βάζουμε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Διαλύουμε το αλεύρι στο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα στο τηγάνι μας ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με παγωμένο λευκό κρασί!
378 θερμίδες ανά μερίδα
6 σχόλια:
Καλημέραααα..και καλή εβδομάδα να έχεις!!!!!ο συνδιασμός είναι απίστευτος!!!μπράβο!!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ελένη μου!Πολύ ωραίο πιάτο, σίγουρα θα το δοκιμάσω μου αρέσουν όλα τα υλικά που χρησιμοποίησες!!!Φιλιά!
Πολύ ωραίος συνδυασμός!
ΜΜΜΜ πολύ καλό το πιάτο σου!Μπράβο!!!Καλή εβδομάδα Ελένη μου!!!
Ελαφρύ, πολύχρωμο και νόστιμο! Ενδιαφέρουσα η προσθήκη μπιζελιών, δίνει πόντους τόσο στην υφή όσο και στη γεύση!
Μ' αρέσει που παραθέτεις και τη διατροφική αξία του πιάτου...
Καλημέρα κορίτσια!! Εύχομαι να το δοκιμάσετε:)
Δημοσίευση σχολίου