Γιορτινό ρύζι με αμύγδαλα και cranbberies!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1/4 φλ. φιδές
1 φλ. ρύζι
2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
1/4 φλ. cranbberies ή σταφίδες.
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ κάρυ
1 κ.σ σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κάρυ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι και μόλις βράσουν ρίχνουμε το φιδέ.
- Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ζωμό μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε και τα cranbberies και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα.
- Για το σερβίρισμα μπορούμε να το στολίσουμε πολύ όμορφα με πράσινα κρεμμυδάκια, cranbberies, σταφίδες ή ότι άλλο σκεφτείτε!
188 θερμίδες / 21 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου