RSS

Το ρύζι των Χριστουγέννων

Γιορτινό ρύζι με αμύγδαλα και cranbberies!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1/4 φλ. φιδές
1 φλ. ρύζι
2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
1/4 φλ. cranbberies ή σταφίδες.
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ κάρυ
1 κ.σ σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κάρυ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι και μόλις βράσουν ρίχνουμε το φιδέ.
  3. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το ζωμό μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά. 
  5. Ρίχνουμε και τα cranbberies και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα. 
  7. Για το σερβίρισμα μπορούμε να το στολίσουμε πολύ όμορφα με πράσινα κρεμμυδάκια, cranbberies, σταφίδες ή ότι άλλο σκεφτείτε!


    188 θερμίδες / 21 υδατάνθρακες

    Print Friendly and PDFPrint Friendly