RSS

Σαλάτα μπρόκολο με σάλτσα γιαουρτιού

Σαλάτα με μπρόκολο, ζαμπόν και αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
3 φλυτζάνια μπουκετάκια μπρόκολου
2 φέτες ζαμπόν κοτόπουλου
2 κ.σ αμύγδαλα ασπρισμένα σπασμένα

Σάλτσα: 
4 κ.σ γιαούρτι
1 κ.σ ελαιόλαδο 
2 κ.σ χυμός λεμόνι 
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε νερό και μόλις βράσει κλείνουμε τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το μπρόκολο στο ζεστό νερό για 1-2 λεπτά. 
  4. Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  5. Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια  και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το μπρόκολο και τα αμύγδαλα. 
  6. Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα και την περιχύνουμε στη σαλάτα μας.
  7. Αν θέλετε πιο γλυκιά σάλτσα αντικαταστήστε το χυμό λεμόνι με χυμό από πορτοκάλι ή μήλο!


120 θερμίδες , 5 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly