Σαλάτα με μπρόκολο, ζαμπόν και αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
3 φλυτζάνια μπουκετάκια μπρόκολου
2 φέτες ζαμπόν κοτόπουλου
2 κ.σ αμύγδαλα ασπρισμένα σπασμένα
Σάλτσα: 
4 κ.σ γιαούρτι
1 κ.σ ελαιόλαδο 
2 κ.σ χυμός λεμόνι 
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
 - Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε νερό και μόλις βράσει κλείνουμε τη φωτιά.
 - Ρίχνουμε το μπρόκολο στο ζεστό νερό για 1-2 λεπτά.
 - Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
 - Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το μπρόκολο και τα αμύγδαλα.
 - Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα και την περιχύνουμε στη σαλάτα μας.
 - Αν θέλετε πιο γλυκιά σάλτσα αντικαταστήστε το χυμό λεμόνι με χυμό από πορτοκάλι ή μήλο!
 
120 θερμίδες , 5 υδατάνθρακες



0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου