Share it!

Κοτόπουλο Kong pao

Κοτόπουλο κουνκ πάο! Προσθέστε γιαούρτι για πιο ελληνική γεύση ή κρατήστε απλά την αυθεντική ασιάτικη συνταγή.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
2 στήθη κοτόπουλο
4 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. κάσιους
1 κ.σ τζίντζερ
3 κ.σ σόγια σος
3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλ. γιαούρτι άπαχο (προαιρετικά)
1 κ.γ ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ cornflour
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ανακατεύουμε με το cornflour.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε στη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη. 
  3. Σε ένα wok ή αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο, δεν χρειάζεται να βάλετε λάδι.
  4. Το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 5-6 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνουμε το τζίντζερ, τα αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμυδάκια.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόγια σος που είχαμε φτιάξει, το κοτόπουλο και τα κάσιους.
  7. Ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί.
  8. Ρίχνουμε και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  9. Σερβίρουμε με ρυζάκι. 


312 θερμίδες / 8 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 σχόλια:

Mariakwst είπε...

Latreeevw afti ti sintagi!!!!! Osoi den tin exoun ftaksei dokimaste tin einai polyyy wreo to apotelesma xxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...