Κοτόπουλο κουνκ πάο! Προσθέστε γιαούρτι για πιο κρεμώδες υφή ή κρατήστε απλά την αυθεντική ασιάτικη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
2 στήθη κοτόπουλο
4 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. κάσιους
1 κ.σ τζίντζερ
3 κ.σ σόγια σος
3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλ. γιαούρτι άπαχο (προαιρετικά)
1 κ.γ ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ cornflour
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
2 στήθη κοτόπουλο
4 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. κάσιους
1 κ.σ τζίντζερ
3 κ.σ σόγια σος
3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλ. γιαούρτι άπαχο (προαιρετικά)
1 κ.γ ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ cornflour
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ανακατεύουμε με το cornflour.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε στη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη.
- Σε ένα wok ή αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο, δεν χρειάζεται να βάλετε λάδι.
- Το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 5-6 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνουμε το τζίντζερ, τα αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόγια σος που είχαμε φτιάξει, το κοτόπουλο και τα κάσιους.
- Ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με ρυζάκι.
312 θερμίδες / 8 υδατάνθρακες
1 σχόλια:
Latreeevw afti ti sintagi!!!!! Osoi den tin exoun ftaksei dokimaste tin einai polyyy wreo to apotelesma xxx
Δημοσίευση σχολίου