Αφράτα τυροπιτάκια light

Αφράτα τυροπιτάκια που γίνονται εύκολα, γρήγορα και δεν ξεφεύγουν σε θερμίδες! Είναι μια πολύ καλή λύση για πρωινό ή απογευματινό σνακ.



ΥΛΙΚΑ (για 40 τυροπιτάκια)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι (γρ.) ή 1 φλ. γαλα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο αν θέλετε πιο απαλή γεύση)
400 γρ. φέτα light (ή 300 γρ. φέτα και 100γρ. κασέρι)
1 αυγό
λίγο μαύρο πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες ζαμπόν, λουκανικάκια, βρασμένο κοτόπουλο, χρωματιστές πιπεριές ή ότι άλλο θέλετε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γιαούρτι και το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Ρίχνουμε τη φέτα τρίβοντάς την με τα δάχτυλά μας. 
  3. Προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο πιπέρι.
  4. Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά μπαλάκια με τη ζύμη μας και τα πατάμε λίγο από πάνω με ένα κουτάλι.
  5. Αλείφουμε σε αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. 
~ 100 θερμίδες το κάθε τυροπιτάκι

Print Friendly and PDFPrint Friendly