Share it!

Μπριζόλες με σάλτσα teriyaki

Μια συνταγή για γλυκόξινες πολύ μαλακές χοιρινές μπριζόλες.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 μπριζόλες χοιρινού χωρίς λίπος (περίπου 150γρ. η μια)
1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ σησαμέλαιο
1 κ.σ σκόρδο λιωμένο
2 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
χυμός από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστο 1 ώρα, ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  2. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα μας ή αν δεν έχουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ένα πιάτο για άλλα 5 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με ρυζάκι ή πουρέ και βραστά λαχανικά!


334 θερμίδες, 12.5 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Μμμμ τέλειο φαίνεται θα το φτιάξω σύντομα να είσαι καλά καλή σου μέρα!!!!

Tonias' blog είπε...

Τελικά ότι μαριναριστεί βγαίνει υπέροχο!!!!να έχεις μία όμορφη Κυριακή!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...