Κοτόπουλο στο φούρνο με πράσο, αρακά και άρωμα από μανταρίνι! Απλό, νόστιμο και χωρίς περιττά λιπαρά!
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 κομμάτια κοτόπουλο (περίπου 110 γρ. το κάθε ένα)
1 πράσο
1 φλ. αρακά
χυμό από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1 μανταρίνι
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι και το μανταρίνι και το ελαιόλαδο.
 - Κόβουμε το πράσο σε λωρίδες και ρίχνουμε τις λωρίδες σε ένα πυρέξ ή γάστρα.
 - Πάνω από το πράσο τοποθετούμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
 - Τοποθετούμε και τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
 - Στο πλάι του πυρέξ ρίχνουμε περίπου μισό ποτήρι νερό.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο σκεπάζουμε το ταψί.
 - Ρίχνουμε τον αρακά κάτω από το σχεδόν ψημένο κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
 - Στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας μέσα μέχρι να σερβίρουμε.
 
~ 362 θερμίδες, 13 υδατάνθρακες ανά μερίδα



1 σχόλια:
Τι ωραία υλικά!! Φοβερός ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα συγκεκριμένα λαχανικά αλλά και τα αρώματα των εσπεριδοειδών μου αρέσουν πολύ!
Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου