Share it!

Κοτόπουλο φούρνου με αρακά, νόστιμο και διαιτητικό

Κοτόπουλο στο φούρνο με πράσο, αρακά και άρωμα από μανταρίνι! Απλό, νόστιμο και χωρίς περιττά λιπαρά!


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 κομμάτια κοτόπουλο (περίπου 110 γρ. το κάθε ένα)
1 πράσο
1 φλ. αρακά
χυμό από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1 μανταρίνι
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι και το  μανταρίνι και το ελαιόλαδο. 
  2. Κόβουμε το πράσο σε λωρίδες και ρίχνουμε τις λωρίδες σε ένα πυρέξ ή γάστρα. 
  3. Πάνω από το πράσο τοποθετούμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας. 
  4. Τοποθετούμε και τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. 
  5. Στο πλάι του πυρέξ ρίχνουμε περίπου μισό ποτήρι νερό. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο σκεπάζουμε το ταψί. 
  7. Ρίχνουμε τον αρακά κάτω από το σχεδόν ψημένο κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. 
  8. Στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας μέσα μέχρι να σερβίρουμε. 


~ 362 θερμίδες, 13 υδατάνθρακες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Τι ωραία υλικά!! Φοβερός ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα συγκεκριμένα λαχανικά αλλά και τα αρώματα των εσπεριδοειδών μου αρέσουν πολύ!
Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...