Share it!

Πράσινη σαλάτα με ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κρεμμύδια και φέτα

Μια σαλάτα που συνοδεύει πολύ ταιριαστά ψητά κρέατα ενώ μπορείτε να την απολαύσετε και μόνη της με λίγο γιαούρτι τυλιγμένη σε αράβικη πίτα.



ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φλ. πράσινη σαλάτα της επιλογής μας (πχ μαρούλι, βαλεριάνα, σπανάκι)
4 πιπεριές Φλωρίνης
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ τριμμένη φέτα
2 κ.σ ελαιόλαδο 
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
0,5 κ.γ μέλι
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το κρεμμύδι στα 6 χωρίς να χωρίζουμε τα 'φύλλα' μεταξύ τους. 
  2. Αλείφουμε όλα τα λαχανικά με τη 1 κ.σ ελαιόλαδο. 
  3. Ζεσταίνουμε τη σχάρα μας και τοποθετούμε πάνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. 
  4. Αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά και από κάθε πλευρά. 
  5. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από τη σχάρα και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ το οποίο κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη. 
  6. Όταν οι πιπεριές κρυώσουν τις καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. 
  7. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, δηλαδή το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι και δοκιμάζοντας το αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.
  8. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ  στη σαλάτα, ανακατεύουμε και τη μοιράζουμε σε 2 μπολ. 


~ 256 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Ωραία πρόταση για το πασχαλινό μας τραπέζι, μιας που η πράσινη σαλάτα επιβάλλεται νομίζω!
Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...