Μια σαλάτα που συνοδεύει πολύ ταιριαστά ψητά κρέατα ενώ μπορείτε να την απολαύσετε και μόνη της με λίγο γιαούρτι τυλιγμένη σε αράβικη πίτα.
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φλ. πράσινη σαλάτα της επιλογής μας (πχ μαρούλι, βαλεριάνα, σπανάκι)
4 πιπεριές Φλωρίνης
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ τριμμένη φέτα
2 κ.σ ελαιόλαδο 
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
0,5 κ.γ μέλι
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρεμμύδι στα 6 χωρίς να χωρίζουμε τα 'φύλλα' μεταξύ τους.
 - Αλείφουμε όλα τα λαχανικά με τη 1 κ.σ ελαιόλαδο.
 - Ζεσταίνουμε τη σχάρα μας και τοποθετούμε πάνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
 - Αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά και από κάθε πλευρά.
 - Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από τη σχάρα και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ το οποίο κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη.
 - Όταν οι πιπεριές κρυώσουν τις καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
 - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, δηλαδή το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι και δοκιμάζοντας το αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.
 - Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακατεύουμε και τη μοιράζουμε σε 2 μπολ.
 
~ 256 θερμίδες ανά μερίδα



1 σχόλια:
Ωραία πρόταση για το πασχαλινό μας τραπέζι, μιας που η πράσινη σαλάτα επιβάλλεται νομίζω!
Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου