Υγιεινή αλλά και πολύ νόστιμη μανιταρόσουπα που αξίζει να δοκιμάσετε. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, εγώ έφτιαχνα για πρώτη φορά μανιταρόσουπα και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3,5 φλ. Ζωμός κότας
1 φλ. γάλα εβαπορέ άπαχο
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
1-2 ξηρά μανιτάρια Shitake (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το σέλινο, τα κρεμμυδάκια και το ζωμό κότας σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Τα βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε γία άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό μαλακώνουμε τα μανιτάρια Shitake.
- Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν λίγο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια Shitake, αφαιρούμε τα κοτσάνια, ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μέρος και τα προσθέτουμε στη σούπα μας.
- Αν δεν βάλετε Shitake τότε κρατήστε ένα μέρος από τα κανονικά μανιταράκια χωρίς να τα αλέσετε.
- Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα και σερβίρουμε με γαρνιτούρα από το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών μας.
63 Θερμίδες / 6,5 υδατάνθρακες
3 σχόλια:
tin eftiaxa opws eipes kai kateutheian pige ston kado!athliaaaa!
αλήθεια? κάτι θα έκανες λάθος γιατί την έχω φτιάξει με αυτές ακριβώς τις οδηγίες πολλές φορές..
paidia avti i syntagi einai poly agapimeni kai gia emena kai gia ta paidia mou. egw paraleipw omws to selino! maria
Δημοσίευση σχολίου