RSS

Μανιταρόσουπα light

Υγιεινή αλλά και πολύ νόστιμη μανιταρόσουπα που αξίζει να δοκιμάσετε. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, εγώ έφτιαχνα για πρώτη φορά μανιταρόσουπα και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα! 


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3,5 φλ. Ζωμός κότας
1 φλ. γάλα εβαπορέ άπαχο
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
1-2 ξηρά μανιτάρια Shitake (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το σέλινο, τα κρεμμυδάκια και το ζωμό κότας σε μια μικρή κατσαρόλα. 
  2. Τα βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε γία άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  3. Σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό μαλακώνουμε τα μανιτάρια Shitake. 
  4. Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν λίγο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. 
  5. Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. 
  6. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια Shitake, αφαιρούμε τα κοτσάνια, ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μέρος και τα προσθέτουμε στη σούπα μας. 
  7. Αν δεν βάλετε  Shitake τότε κρατήστε ένα μέρος από τα κανονικά μανιταράκια χωρίς να τα αλέσετε. 
  8. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα και σερβίρουμε με γαρνιτούρα από το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών μας. 

63 Θερμίδες / 6,5 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tin eftiaxa opws eipes kai kateutheian pige ston kado!athliaaaa!

Eleni είπε...

αλήθεια? κάτι θα έκανες λάθος γιατί την έχω φτιάξει με αυτές ακριβώς τις οδηγίες πολλές φορές..

Ανώνυμος είπε...

paidia avti i syntagi einai poly agapimeni kai gia emena kai gia ta paidia mou. egw paraleipw omws to selino! maria