RSS

Wrap μαρουλιού με μοσχάρι!

Μαριναρισμένο φιλέτο σε 'πιτούλα' μαρουλιού!! 


ΥΛΙΚΑ (3 άτομα)
6 μεγάλα φύλλα μαρουλιού iceberg
200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες

για την μαρινάδα
2 σκελίδες σκόρδο
0,5 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ σόγια σος
1 κ.σ σησαμέλαιο
1/4 κ.γ τζίντζερ
1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ τυρί κρέμα light
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Κόβουμε το κρέας μας σε μικρές λεπτές λωρίδες και το αφήνουμε για τουλάχιστο μια ώρα να μαριναριστεί.
  2. Πλένουμε καλά τα λαχανικά και κόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια. 
  3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες με το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρέας μαζί με τη μαρινάδα.
  5. Αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να ψηθεί αλλά να είναι ακόμα μαλακό.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλουμε.
  7. Σε κάθε φύλλο βάζουμε στο κέντρο ντομάτα, πάνω το κρέας και πάνω λίγα κρεμμυδάκια. 
  8. Τυλίγουμε το μαρούλι και σερβίρουμε δύο wraps σε κάθε άτομο! 
  9. Μπορείτε να προσθέσετε ρύζι και να συνοδέψετε με γουακαμόλε, ενώ αν δεν σας αρέσει η ντομάτα βάλτε καρότο.


265 θερμίδες / 6 υδατάνθρακες 

Print Friendly and PDFPrint Friendly