Ένα πολύχρωμο πιάτο με ωραία συνδυασμένες γεύσεις!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες φρέσκα ή σε κονσέρβα
150 γρ. καλαμπόκι
χυμός από 1 λεμόνι
1/8 λίτρου κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες φρέσκα ή σε κονσέρβα
150 γρ. καλαμπόκι
χυμός από 1 λεμόνι
1/8 λίτρου κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θερμαίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, τα παριχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Αν βάλουμε μανιτάρια από κονσέρβα, τότε ρίχνουμε και λίγο από το ζουμί της κονσέρβας.
- Σκεπάζουμε το καπάκι και ψήνουμε σε ελάχιστη φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπούτια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Συνοδεύεται υπέροχα με ρυζάκι!
311 θερμίδες, 4 υδατάνθρακες
7 σχόλια:
καλημεραααααααααααααα...πολύ λαχταριστό μπράβο σου!!!!φιλιαααααααααα
Ελένη μου είναι καταπληκτικό!!!!
Φιλιά!!!
Υπέροχο φαγάκι Ελένη!
Και εντυπωσιάστηκα από το πόσο λίγες θερμίδες έχει! Με κρέμα γάλακτος και μπέικον τα περίμενα χειρότερα τα πράγματα!
Φιλιά, καλό ΣΚ!
Ολα τα υλικά δένουν υπέροχα μεταξύ τους και δίνουν ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
Γεια στα χέρια σου!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Υπέροχο το πιάτο σου!!! Μπράβο!!!
Καλό Σαβ/κο!!!
Μου αρέσει πολύ το καλαμπόκι και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε κυρίως πιάτο. Μόνο σε σαλάτα.
Έγινε πολύ νόστιμο, ευχαριστώ
Δημοσίευση σχολίου