RSS

Κοτόπουλο με μανιτάρια και καλαμπόκι

Ένα πολύχρωμο πιάτο με ωραία συνδυασμένες γεύσεις!



ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες φρέσκα ή σε κονσέρβα
150 γρ. καλαμπόκι
χυμός από 1 λεμόνι
1/8 λίτρου κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Θερμαίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, τα παριχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Αν βάλουμε μανιτάρια από κονσέρβα, τότε ρίχνουμε και λίγο από το ζουμί της κονσέρβας.
  3. Σκεπάζουμε το καπάκι και ψήνουμε σε ελάχιστη φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
  4. Βγάζουμε τα μπούτια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  5. Συνοδεύεται υπέροχα με ρυζάκι!


311 θερμίδες, 4 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

7 σχόλια:

tanyadmin είπε...

καλημεραααααααααααααα...πολύ λαχταριστό μπράβο σου!!!!φιλιαααααααααα

Eleni είπε...

Ελένη μου είναι καταπληκτικό!!!!
Φιλιά!!!

Ερμιόνη είπε...

Υπέροχο φαγάκι Ελένη!
Και εντυπωσιάστηκα από το πόσο λίγες θερμίδες έχει! Με κρέμα γάλακτος και μπέικον τα περίμενα χειρότερα τα πράγματα!
Φιλιά, καλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ολα τα υλικά δένουν υπέροχα μεταξύ τους και δίνουν ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
Γεια στα χέρια σου!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

eleni είπε...

Υπέροχο το πιάτο σου!!! Μπράβο!!!
Καλό Σαβ/κο!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει πολύ το καλαμπόκι και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε κυρίως πιάτο. Μόνο σε σαλάτα.

Ανώνυμος είπε...

Έγινε πολύ νόστιμο, ευχαριστώ