Share it!

Γλυκόξινες γαρίδες με ανανά

Ένα κινέζικο πιάτο για όσους αγαπούν τις γαρίδες!  


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
500 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες 
2 κ.σ cornflour
0.25 φλ. νερό ζεστό
1 κύβος λαχανικών 
0.25 φλ. σόγια σος
2 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ μηλόξυδο
2 κ.σ σησαμέλαιο  (ή ηλιέλαιο)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
1 κ.γ σάλτσα τσίλι
1 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
1 φλ. ανανά φρέσκο κομμένο σε κυβάκια ή 1 φλ. ανανά από κονσέρβα 
0,5 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τοποθετώ τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ και τις ανακατεύω καλά με το μισό καλαμποκάλευρο. 
  2. Ρίχνω τον κύβο λαχανικών στο ζεστό νερό και όταν διαλυθεί προσθέτω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, το ξύδι, τη σόγια σος, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύω καλά. 
  3. Ζεσταίνω σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίχνω στο τηγάνι τις γαρίδες και σοτάρω για 3-4 λεπτά. 
  5. Βγάζω τις γαρίδες από το τηγάνι και τις κρατώ σε ένα μπολ.
  6. Στο τηγάνι ρίχνω τη σάλτσα τσίλι, τα κρεμμύδια και την πιπεριά και σοτάρω για 1 λεπτάκι. 
  7. Προσθέτω τον ανανά και σοτάρω για άλλα 1-2 λεπτά. 
  8. Ρίχνω τις γαρίδες, ανακατεύω και τα αφήνω για 1 λεπτό περίπου. 
  9. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα με το ζωμό και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να δέσει. 
  10. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι. 


~ 237 θερμίδες ανά μερίδα 

Print Friendly and PDFPrint Friendly

9 σχόλια:

peps είπε...

αγαπώ γαρίδες!
αγαπώ κινέζικοοοοοοοοοο

niki nikoula είπε...

τρελαίνομαι για κινέζικο και φαίνεται να το έχεις πετύχει πάρα πολύ!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Τις λατρεύω τις γαρίδες!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και τα κινέζικα αγαπάμε και τις γαρίδες αγαπάμε, οπότε αγαπήσαμε και το πιάτο σου!
Φιλιά!

sundayspoon είπε...

To κινέζικο μου αρέσει πολύ και σίγουρα το πιάτο σου είναι πεντανόστιμο! Υπέροχα υλικά και ωραίο χρώμα!

Ροδανθη είπε...

Το κινέζικο είναι απ΄ τα αγαπημένα μου και ειδικά οι γαρίδες μμμμ!!!!
Και το δικό σου θα το δοκιμάσω σίγουρα.Να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!!

Kitchen Stories είπε...

Εξαιρετικό πιάτο!

Εύγε σου.
Z.

margarita είπε...

Λατρευω το κινεζικο κα ι τιςγαριδες
και αν ειναι και ελαφρυ... ακομη καλυτερα!!!
Καλα Χριστουγεννα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Teleio to fagito to latrepsan kai ta paidia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...