Cookies με βρώμη, νόστιμα και light

Μια απίθανη συνταγή για μπισκότα με βρώμη, διαιτητικά αλλά και νηστίσιμα! Χάρηκα πολύ γιατί τη συνταγή μου την έστειλε η φίλη Σουζάνα, είναι δική της, εγώ ακολούθησα τα βήματά της ακριβώς και το αποτέλεσμα άρεσε πολύ και σε εμένα και σε όσους τα κέρασα. 
  
Η βρώμη έχει λοιπόν σύμφωνα με κάποια άρθρα την ικανότητα να μας δίνει πολλή ενέργεια, να μας 'φουσκώνει' και ταυτόχρονα βοηθάει τον οργανισμό μας να μεταβολίζει.
Δοκιμάστε τα είτε σαν σνακ είτε για πρωινό με το καφεδάκι ή το τσάι σας! 



ΥΛΙΚΑ (περίπου 22 μπισκότα)
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι
χυμός από 2 ζουμερά πορτοκάλια (είναι σημαντικό να είναι φρέσκος κι όχι τυποποιημένος του εμπορίου)
2 κ.γ baking powder
1 βανίλια
μισή κούπα φρουκτόζη  (ή 3/4 φλ. κανονική ζάχαρη)
1 κ.σ φυτικό βούτυρο (εγώ χρησιμοποιώ flora με βούτυρο)
(προαιρετικά κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε σταγόνες ή σταφίδες ή αμύγδαλα όσο επιθυμεί κανείς)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το baking powder και την αλεσμένη βρώμη (αν δεν κοσκινίζεται εντελώς δεν υπάρχει πρόβλημα, μερικές νιφάδες προσθέτουν στο αποτέλεσμα), προσθέτουμε την φρουκτόζη, την βανίλια κι αφού τα ανακατέψουμε λιγάκι χύνουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε αφού έχουν αρχίσει να δένουν τα υλικά μας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά στέρεη, πιο σφιχτή από ζύμη για κέικ, όχι όμως σαν ψωμί. 
  3. Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε περίπου μιάμιση κουταλιά σούπας από το μείγμα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων μας γιατί φουσκώνουν. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' για περίπου 10 λεπτά. 




TIPS:
  • Σε περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ "σκληρή" προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε βρώμη.
  • Αν τα μπισκότα είναι μικρά ο χρόνος ψησίματος δεν ξεπερνά τα 10', αν τα μπισκότα μας είναι πιο μεγάλα δεν ξεπερνά τα 15' γιατί τα θέλουμε μαλακά κι αφράτα.
  • Αν δεν τα θέλουμε πολύ αφράτα αφαιρούμε μια κουταλιά baking.
  • Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρουκτόζη βάλτε 3/4 της κούπας κανονική ζάχαρη και αυτό προσθέτει μόνο 8 θερμίδες για το κάθε μπισκοτάκι.






~60 θερμίδες κάθε μπισκότο 

Ευχαριστώ πολύ Sharing! 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Καλή εβδομάδα Ελένη μου!
Μου αρέσει πολύ η γεύση της βρώμης, οπότε τα μπισκοτάκια σου με το άφθονο πορτοκάλι και την απαραίτητη σοκολατένια πινελιά είναι πολύ του γούστου μου!
Υπερβολικά νόστιμα για τόσες λίγες θερμίδες!
Μπράβο για την ωραία πρόταση!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Ελένη μου υπέροχα!Θα τα δοκιμάσω!
Φιλιά!

Sofi είπε...

Οτιδήποτε έχει μέσα πορτοκάλι προστίθεται στα αγαπημένα πάραυτα!!!

Helen Gr είπε...

Καλημέρα, Ελένη μου!
Καλώς βρεθήκαμε. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου, μου αρέσει που ενδιαφέρεσαι για τις θερμίδες.
Τα μπισκοτάκια μου άρεσαν και θα τα δοκιμάσω την άλλη εβδομάδα. Κρατώ τη συνταγή τους.
Φιλάκια.

margarita είπε...

Θελω να δοκιμάσω καποια στιγμη να κανω για την κορη μου που τρωει μονο γλυκα...^%(&^% τουλαχιστον να ειναι και υγιεινα

Eleni είπε...

Μαργαρίτα μου πρόσθεσε τριμμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας και σίγουρα θα αρέσουν στην μικρή! Φιλιά!

Tonias' blog είπε...

πολύ ωραία και υγιεινά θα προσθέσω και εγώ σταγόνες σοκολάτας!!!!

MARIA DIM είπε...

wraia ta mpiskota! an den pros8esw tpt apo ta proairetika poso kairo diathrountai mesa se taper?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...