Share it!

Μπάμιες light !

Αγαπημένο 'λαδερό' για το καλοκαίρι! Μαγειρεύουμε κανονικά χωρίς όμως πολύ λάδι ώστε να μην φορτωνόμαστε θερμίδες και λιπαρά. Η κανέλα πιστεύω πως πηγαίνει πολύ ωραία με τη μπάμια!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
0,5 κιλό μπάμιες φρέσκιες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια σε  κονσέρβα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλ. νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες. Τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στον ήλιο.
  2. Τις ξεπλένουμε, τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
  3. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τις μπάμιες. 
  4. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε ή τις λιώνουμε στο μπλέντερ. 
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις πατάτες και την κανέλα. 
  6. Αφήνουμε για λίγο και ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
  8. Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε το μαϊντανό. 
  9. Σερβίρετε με λίγο λεμόνι και γιαούρτι ή τυρί φέτα! 
213 θερμίδες / 26 υδατάνθρακες 

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...