Κινέζικο κοτόπουλο γλυκόξινο με πολύ απλά υλικά, εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ!
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
450 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
3 καρότα κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
2 πράσινες πιπεριές σε τετράγωνα
1 κ.σ σόγια σος
2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ κέτσαπ light
1 κ.γ ζάχαρη
100 ml νερό
1 κ.γ cornflour ανακατεμένο σε 1 κ.σ νερό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε το λίπος και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και 'τσιγαρίζουμε' το κοτόπουλο, τα καρότα και τις πιπεριές χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξύδι, τη σόγια, το κέτσαπ, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά.
- Όταν θα έχει πιει σχεδόν τα υγρά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
~ 223 θερμίδες, 6,7 υδατάνθρακες ανά μερίδα
1 σχόλια:
πολύ ωραίο μου βγήκε, απλά εγώ έβαλα και ανανά κονσέρβα! δοκιμάστε το του πάει!
Δημοσίευση σχολίου