RSS

Κινέζικο κοτόπουλο

Κινέζικο κοτόπουλο γλυκόξινο με πολύ απλά υλικά, εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ!


ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
450 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
3 καρότα κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
2 πράσινες πιπεριές σε τετράγωνα
1 κ.σ σόγια σος
2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ κέτσαπ light
1 κ.γ ζάχαρη
100 ml νερό 
1 κ.γ cornflour ανακατεμένο σε 1 κ.σ νερό
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε το λίπος και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και 'τσιγαρίζουμε' το κοτόπουλο, τα καρότα και τις πιπεριές χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξύδι, τη σόγια, το κέτσαπ, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά. 
  5. Όταν θα έχει πιει σχεδόν τα υγρά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

~ 223 θερμίδες, 6,7 υδατάνθρακες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο μου βγήκε, απλά εγώ έβαλα και ανανά κονσέρβα! δοκιμάστε το του πάει!