RSS

Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο! Δοκιμάστε το με χοιρινό ή φιλέτο κοτόπουλο.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
1 κ.σ cornflour
1/3 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ μουστάρδα dijon
3/4 φλ. κύβος κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας μας και το κόβουμε σε 8 φιλετάκια.
  2. Χτυπάμε λίγο τα φιλετάκια μας ώστε να είναι λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε
  3. Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε τα φιλετάκια για 3 λεπτά χωρίς να τα γυρίζουμε και άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  5. Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
  6. Τα αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
  7. Σβήνουμε με το κρασί.
  8. Ανακατεύουμε το αλεύρι πολύ καλά με το ζωμό.
  9. Όταν εξατμισθεί όλο σχεδόν το κρασί προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό με το αλεύρι.
  10. Βάζουμε ξανά τα φιλετάκια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  11. Σερβίρουμε 2 φιλετάκια σε κάθε άτομο, με λίγη σάλτσα πάνω και σαλάτα με βραστά λαχανικά! 


191 θερμίδες , 5.2 υδατάνθρακες 

Η συνταγή είναι από το lowfatcooking.about.com

Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το αλευρι ποτε το βαζεις?

Eleni είπε...

ωπ! Το ξέχασα,συγνώμη. Το αλεύρι το έχουμε ανακατέψει με το ζωμό και το ρίχνουμε μαζί..