Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο! Δοκιμάστε το με χοιρινό ή φιλέτο κοτόπουλο.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
1 κ.σ cornflour
1/3 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ μουστάρδα dijon
3/4 φλ. κύβος κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
1 κ.σ cornflour
1/3 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ μουστάρδα dijon
3/4 φλ. κύβος κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας μας και το κόβουμε σε 8 φιλετάκια.
 - Χτυπάμε λίγο τα φιλετάκια μας ώστε να είναι λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε
 - Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το ελαιόλαδο.
 - Ψήνουμε τα φιλετάκια για 3 λεπτά χωρίς να τα γυρίζουμε και άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
 - Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
 - Τα αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
 - Σβήνουμε με το κρασί.
 - Ανακατεύουμε το αλεύρι πολύ καλά με το ζωμό.
 - Όταν εξατμισθεί όλο σχεδόν το κρασί προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό με το αλεύρι.
 - Βάζουμε ξανά τα φιλετάκια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
 - Σερβίρουμε 2 φιλετάκια σε κάθε άτομο, με λίγη σάλτσα πάνω και σαλάτα με βραστά λαχανικά!
 
191 θερμίδες , 5.2 υδατάνθρακες 
Η συνταγή είναι από το lowfatcooking.about.com



2 σχόλια:
το αλευρι ποτε το βαζεις?
ωπ! Το ξέχασα,συγνώμη. Το αλεύρι το έχουμε ανακατέψει με το ζωμό και το ρίχνουμε μαζί..
Δημοσίευση σχολίου