Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο! Δοκιμάστε το με χοιρινό ή φιλέτο κοτόπουλο.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
1 κ.σ cornflour
1/3 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ μουστάρδα dijon
3/4 φλ. κύβος κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
1 κ.σ cornflour
1/3 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ μουστάρδα dijon
3/4 φλ. κύβος κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας μας και το κόβουμε σε 8 φιλετάκια.
- Χτυπάμε λίγο τα φιλετάκια μας ώστε να είναι λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε
- Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα φιλετάκια για 3 λεπτά χωρίς να τα γυρίζουμε και άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
- Τα αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι πολύ καλά με το ζωμό.
- Όταν εξατμισθεί όλο σχεδόν το κρασί προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό με το αλεύρι.
- Βάζουμε ξανά τα φιλετάκια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε 2 φιλετάκια σε κάθε άτομο, με λίγη σάλτσα πάνω και σαλάτα με βραστά λαχανικά!
191 θερμίδες , 5.2 υδατάνθρακες
Η συνταγή είναι από το lowfatcooking.about.com
2 σχόλια:
το αλευρι ποτε το βαζεις?
ωπ! Το ξέχασα,συγνώμη. Το αλεύρι το έχουμε ανακατέψει με το ζωμό και το ρίχνουμε μαζί..
Δημοσίευση σχολίου