Κοκκινιστό κριθαράκι με θαλασσινά! Μια νηστίσιμη, υγιεινή συνταγούλα με γεύση και άρωμα θάλασσας!
Print Friendly
1 φλ. κριθαράκι
3 ντομάτες ώριμες
0,5 κιλό θαλασσινά (εγώ έβαλα μόνο σουπιές αλλά μπορείτε να βάλετε και ότι άλλο θέλετε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
0,5 κ.γ κανέλα
4-5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
2 φλ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα πράσα.
- Προσθέτουμε και τα θαλασσινά, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ντοματάκια κον κασέ.
- Αλατοπιπερώνουμε τα θαλασσινά, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας,το βασιλικό και την κανέλα.
- Τέλος, ρίχνουμε ζεστό τον ζωμό λαχανικών, το κριθαράκι και αφήνουμε να βράσει για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Όταν έχει πιει όλο σχεδόν το νερό ανοίγουμε την κατσαρόλα, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να δέσει.
- Σερβίρουμε με φρεσκοστιμένο λεμονάκι και απολαμβάνουμε!
7 σχόλια:
Καλησπέρα Ελένη μου καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
Εξαιρετικό πιάτο, πολύ ωραίο μπράβο!Μοσχομυρίζει φαντάζομαι...!!!
Φιλιά πολλά!!!
Πολύ καλό και νόστιμο φαγάκι!
Nόστιμο το πιάτο σου, με αγαπημένα υλικά!
Και ο βασιλικός του πάει πολύ!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Μμμμ ωραιότατο!
μούρλια φαίνεται
Πολύ καλό φαίνεται και σίγουρα νόστιμο,καλό βράδυ!!!
Πολύ καλό φαίνεται!
Δημοσίευση σχολίου