RSS

Σαρακοστιανό κριθαράκι!

Κοκκινιστό κριθαράκι με θαλασσινά! Μια νηστίσιμη, υγιεινή συνταγούλα με γεύση και άρωμα θάλασσας!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 φλ. κριθαράκι
3 ντομάτες ώριμες
0,5 κιλό θαλασσινά (εγώ έβαλα μόνο σουπιές αλλά μπορείτε να βάλετε και ότι άλλο θέλετε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
0,5 κ.γ κανέλα
4-5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
2 φλ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα πράσα.
  2. Προσθέτουμε και τα θαλασσινά, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ντοματάκια κον κασέ.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα θαλασσινά, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας,το βασιλικό και την κανέλα.
  5. Τέλος, ρίχνουμε ζεστό τον ζωμό λαχανικών, το κριθαράκι και αφήνουμε να βράσει για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 
  6. Όταν έχει πιει όλο σχεδόν το νερό ανοίγουμε την κατσαρόλα, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να δέσει.
  7. Σερβίρουμε με φρεσκοστιμένο λεμονάκι και απολαμβάνουμε! 



247 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

7 σχόλια:

Eleni είπε...

Καλησπέρα Ελένη μου καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
Εξαιρετικό πιάτο, πολύ ωραίο μπράβο!Μοσχομυρίζει φαντάζομαι...!!!
Φιλιά πολλά!!!

Eri είπε...

Πολύ καλό και νόστιμο φαγάκι!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Nόστιμο το πιάτο σου, με αγαπημένα υλικά!
Και ο βασιλικός του πάει πολύ!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

Αγγελικη Ν είπε...

Μμμμ ωραιότατο!

Βίκυ είπε...

μούρλια φαίνεται

Ροδάνθη είπε...

Πολύ καλό φαίνεται και σίγουρα νόστιμο,καλό βράδυ!!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Πολύ καλό φαίνεται!