Με μικρές αλλαγές στα υλικά και την ποσότητα της συνταγής μπορούμε να έχουμε κρουασάν με λιγότερες θερμίδες!
68 θερμίδες / 7 υδατάνθρακες το κάθε κρουασανάκι
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (περίπου 70 κρουασανάκια)
1 πακέτο μαγιά (την ανακατεύουμε με 2 κ.γ ζάχαρη)
1 φλ. χλιαρό νερό
3/4 φλ. γάλα εβαπορέ light
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλ. ζάχαρη
1 αυγό διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό
5 φλ. αλεύρι
1/4 φλ. μαργαρίνη light λιωμένη
1 φλ. μαργαρίνη light
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 5 - 10 λεπτά με ένα κουταλάκι ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε για λίγο σε ζεστό μέρος.
- Βάζουμε σε λεκάνη το γάλα,τη ζάχαρη, το αυγό και το ένα φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά.
- Τα χτυπάμε όλα με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη.
- Σε άλλη λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο με το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα χτυπάμε με το μίξερ ώστε να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού για πιο ωραίο άρωμα.
- Ζυμώνουμε με το χέρι.
- Σε μια λαδωμένη λεκάνη βάζουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο μέχρι και 4 μέρες.
- Ανοίγουμε φύλλα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού.
- Κόβουμε σε τρίγωνα όπως στης εικόνα. (περίπου 11X13 εκατοστά)
- Στην άκρη κάθε τριγώνου σχηματίζουμε ένα V και τραβούμε την πάνω και τις κάτω άκρες να ανοίξει.
- Τυλίγουμε το τρίγωνο από την άκρη προς τη μύτη.
- Γυρνάμε τη δεξιά και αριστερή άκρη του κρουασάν προς τα μέσα.
- Τα αλείφουμε από πάνω με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 2-3 λεπτά και για άλλα 20 λεπτά στους 180 στον αέρα σκεπασμένα με ασημόχαρτο.
- Αν θέλετε πιο μεγάλα κρουασάν τότε απλά κόβετε μεγαλύτερα τρίγωνα. Στο ταψάκι όμως όλα να έχουν περίπου ίδιο μέγεθος για να ψηθούν καλά.
- Μπορείτε είτε να τα σερβίρετε σκέτα, ή με μαρμελάδα ή και σαν σαντουιτσάκια!
2 σχόλια:
Μμμ θα τα φτιάχνω για πρωινο. Πολύ αναλυτικά τα βήματα άρα ελπίζω να πετύχω και το σχήμα.
Τι ομορφο και φουσκωτο!
Δημοσίευση σχολίου